FÅGLAR

Då djurparken från början var en fågelpark utgör fåglarna en stor del av djuren som finns hos oss. I voljärer och hägn bor allt från små finkar till aror med färgsprakande fjäderdräkt. Inne i orangeriets tropiska klimat flyger fåglarna fritt och mitt emot flamingohägnet spatserar de afrikanska tranorna med sina spretiga frisyrer vajande uppe på huvudet. Vill man uppleva fåglarna riktigt nära är man välkommen in i genomgångsburen där vackra berglori lever tillsammans med frukt- och insektsätande starar och tangaror. Berglorierna är orädda fåglar som tack vare sitt mod ofta visar upp sig och flyger kors och tvärs inne i buren.

Många fågelarter ärbåde intelligenta och sociala varelser som lär sig nya ljud genom att härma. Bli därför inte förvånad om någon av våra fåglar kommer fram till dig och säger hej eller ropar på pappa. 

Varje år får vi tillökning i parken. En del av de fåglar du ser här är födda och uppvuxna hos oss.

DÄGGDJUR

I vår oas finns det däggdjur från världens alla hörn. Från caféets uteservering har man utsikt över flocken med änguruer och ett stenkast bort bor murmeldjuren granne med näsbjörnarna. 

Framför lemurerna kan man slå sig ner och låta sig fascineras en stund av dessa häpnadsväckande primater som obekymrat solar när vädret är vackert, ligger i en hög med svansarna ringlade om varandra eller svingar sig i lianerna. Ekorrarna är otroligt kvicka djur som vi har flera olika arter av. De kilar kvickt fram över marken och tar sig upp längs voljärernas väggar innan de lika snabbt är nere igen. 

REPTILER

Reptilerna i parken har ett eget hus. I de olika terrarierna har vi byggt naturliga miljöer - här vilar leguaner på knotiga trädgrenar, ormar ringlar över ökensand och paddorna kan sjunka till näsborrarna ner i sina vattenhål. I reptilhuset kan du också se kameleonter, grodor och giftiga spindlar på riktigt nära håll – det är bara en glasruta mellan er!

I orangeriet är luftfuktigheten hög för att djuren ska trivas. Kom in från sommaren och hamna rakt i tropikerna för att se kinesisk alligator, pirayor och akvariefiskar. Runt dig flyger fåglarna fritt och när du korsat bron över alligatorns damm kommer du ut på andra sidan orangeriet och kan fortsätta turen ute i parken.