Djur

Djur i Parken

 

Fåglar

Aror, papegojor, flamingos, krontranor, kakaduor och vävare är bara några av de väldigt många fåglar som finns att skåda i parken. Somliga lever fritt i parken, en del pratar oavbrutet och några är så vackra att man häpnar.

 

Däggdjur

Många är de föräldrar som förgäves försökt att locka sina barn från lemurerna när de tyckt att en halvtimme varit nog. Och visst är det även som vuxen svårt att slita sig från dessa krabater som älskar att visa upp sig… För de som vill komma riktigt nära så är de afrikanska dvärggetterna, de stora kaninerna och de gulliga marsvinen populära keldjur. Förutom dessa har vi bland annat nyfikna apor, hoppiga kängurur och spexande ekorrar.

 

Kräldjur, Kryp, Groddjur och Fiskar

Välkommen in i vårt hus med kräldjur och kryp. Beundra vår ovanligt vackra leguan, de färgskiftande kameleonterna, de spännande pilgiftsgrodorna och mycket annat.
Orangeriet är numera ombyggt för att passa vår Kinesiska Alligator som tillhör världens mest sällsynta djur! Det finns uppskattningsvis mellan 100-200 individer kvar i det vilda och vi är därför stolta över att vara del i ett bevarandeprojekt. I orangeriet hittar du också mängder av fiskar – bland annat köttätande pirayor.